Gruppe Status: Breadboard computer

Gruppe Status: Breadboard computer

4. november 2023 19:30

Skrevet av David Salguero Spilde

Lest 812 ganger

New prosjektgruppe just dropped :astonished:

Hei fra Hackerspace sin kuleste og mest kreative prosjektgruppe, Breadboard Computer. Som en frankensteingruppe (rip makroprocessor) hadde vi headstart med deler fra forrige forsøk på samme prosjekt. Men hovedforspranget kommer fra våre dyktige medlemmer.

Over semesteret har vi designet prosessoren og valgt et ekstremt minimalt instruksjonssett (HSCIPIS) for å redusere arbeidsmengden, som de gode studentene vi er. Designet var også simulert i Logisim, og kjørte suksessfullt en fibonaccisekvens, og en bubble sort for å fylle kravene til DatDig øving 4 :)

Vi har også denne uken mottatt deler og begynt med selve byggingen. I dag ble vi ferdig med registerbanken, som gruppa tester nå mens jeg prokrastinerer ved å skrive denne.

På en mer seriøs note - det er et utrolig gøy prosjekt der vi lærer mye om lavnivåprosessering, design, logikk, og masse annet. I dag brukte vi ca. 15 meter med ledning – en mengde som mildt sagt overrasket gruppa. Vi innså fort at å designe en CPU i software og å bygge på breadboards er veldig forskjellige øvelser.

Dette prosjektet har virkelig utfordret oss, og vi ser frem til å vise resultatene av vårt harde arbeid. Det er lite som kan sammenlignes med gleden av å se maskinvaren vår komme til live, bit for bit. Vi gleder oss til å se hva fremtiden bringer for oss, og vi er takknemlige for muligheten til å lære og utforske sammen som en engasjert og kreativ gruppe!