Verkstedet er dessverre stengt i eksamenstiden. Vi vil åpne igjen i August. Kom gjerne tilbake da.

Informasjon om opptaket
Praktisk informasjon om medlemskap

Tusen takk for din interesse!

På denne nettsiden får du informasjon om medlemskap og gruppene i Hackerspace.

Dersom du blir tatt opp i en av våre grupper, blir du selvsagt også medlem av Hackerspace.

Erfaring

Man trenger ikke være en verdensmester for å søke i Hackerspace.
Både nybegynnere og viderekommende er velkommen til å søke hos oss. Vi er først og fremst ute etter engasjementet ditt.
Alle som blir tatt opp i Hackerspace kommer til å bli lært opp i det mest brukte utstyret vi har på verkstedet, og spesifikk kursing for gruppen de blir med i.

Vaktlisten

Alle medlemmer av Hackerspace er med på å holde verkstedet åpent. På vakt hjelper du nysgjerrige studenter som stikker innom og vil bruke utstyret vårt. Det er også lagt opp til at du kan gjøre det samme selv! Ellers på vaktene blir det en del kaffedrikking og sosialt med de andre på verkstedet. Alle medlemmer sitter to timer på vakt i uken.

Stander

Du har kanskje møtt Hackerspace på stand på NTNU? Det er fordi Hackerspace står mye på stand for å spre ordet om hvem vi er og hva vi gjør. Dette er noe alle i Hackerspace er med på.

Hovedgrupper

Under finner du informasjon om hovedgruppene som har opptak nå

LabOps

LabOps har mange forskjellige arbeidsområder, og kan by på varierte arbeidsoppgaver som gir innsikt i mye av det Hackerspace driver med.

Et av områdene er å holde orden på Hackerspace sine lokaler, passe på at vi har nok utstyr og at utstyret er i orden. Dette medfører at du får god kunnskap om alle våre løsninger. Eksempler vil være bruk og vedlikehold av 3D-printere, oppdatering av verkstedets datautstyr, og passe på at Rift-stasjonene er i drift.

LabOps har også ansvaret for å planlegge og gjennomføre arrangementer, kurs og stands som gjennom året. Det trenger ikke å være LabOps som er kursholder, men LabOps har ansvaret for gjennomføringen. Med kurs får du mye kontakt med andre erfarne mennesker i og utenfor Hackerspace og mye praktisk erfaring.

Promotering er også en del av LabOps arbeidsområder, og PR-gruppen under LabOps jobber med visuell profilering, sosiale medier, artikler på nettsiden, og alt annet innen PR. Det er for tiden veldig få i PR-gruppa til Hackerspace, så hvis du har lyst til å jobbe med PR, vil vi gjerne ha deg med.
LabOps møtes vanligvis annenhver uke til et møte på rundt to timer, i tillegg til kurs og arrangement.

Få et innblikk i LabOps-hverdagen: https://www.hackerspace-ntnu.no/news/32/

DevOps

DevOps jobber med å utvikle tjenester og drifte infrastruktur som støtter Hackerspace sin virksomhet. Hovedsakelig baserer DevOps seg på videreutvikling av nettsidene, men jobber også med servere, git og diverse andre kule dingser og programvare.

Som medlem av DevOps vil du få god kjennskap til Hackerspace sine IT-systemer, og være med i utviklingen av løsninger som gjør at både organisasjonen og medlemmene kan yte sitt beste.

Opplæring gis i alle relevante teknologier, og nybegynnere kan også søke! Vi er først og fremst ute etter lidenskap og læring. :-)

DevOps har normalt sett én eller to arbeidskvelder i uken på 3 timer totalt, men det jobbes av og til på diverse oppgaver utenfor arbeidskveldene etter behov.

Prosjektgruppene

Prosjektgruppene gjennomfører en rekke prosjekter som varierer fra år til år. Prosjektene varer som oftest i to semestre.

Som medlem av en prosjektgruppe jobber du konkret på et prosjekt sammen med andre på gruppen.

Om du har forslag til noen andre prosjekter, kan dette sendes med et søknadsskjema.

Under finner du informasjon om prosjektene som har opptak nå.

Prosjekt: Breadboard Computer

Har du lyst til å delta i et prosjekt utenfor studie, men vet ikke helt hvor å begynne. Vi inviterer deg til å utforske verdenen av breadboard-datamaskiner sammen med oss! I stedet for å bruke ferdige datamaskinplattformer, som vanligvis er montert på kretskort, gir en breadboard-datamaskin deg muligheten til å designe og konstruere din egen datamaskin fra bunnen av. Dette inkluderer å plassere mikrokontrollere, minnekomponenter, klokkegeneratorer og annet nødvendig utstyr på breadboardet, og deretter koble dem sammen ved hjelp av ledninger.

Vårt mål er å ta dette konseptet til nye høyder og designe vår helt egen datamaskin. Har du noen gang lurt på om en breadboard-datamaskin klare å kjøre Doom? Dette er akkurat den typen spørsmål vi elsker å utforske. Uansett om du er en erfaren teknolog fra Intel eller en nysgjerrig førsteklassing som nettopp har flyttet til Trondheim, ønsker vi deg velkommen til å delta i dette fellesskapet. Sammen vil vi lære, bygge og dele erfaringer – og ikke minst, nyte deilige pizzaer sammen

Prosjekt: DDR Dansematte

Kaller alle nyskapere: Bli med oss og revolusjoner danse-gaming teknologien!

Teknologi-entusiaster, kreative ingeniører, og danseaficionados: en spennende utfordring venter, og VI ønsker DEG med på laget! Hackerspace har en ambisiøs plan om å skape vår egen DDR dansematte, og vi søker nå etter geniale hjerner til å bli en del av vårt team.

Er du lidenskapelig opptatt av koding, kretsdesign eller maskinvaredesign? Bli med oss og løs gåtene bak reduksjon av forsinkelse, sikre synkronisering på tvers av enheter, og finn opp smarte måter å gjøre dansematten tilgjengelig for alle. Uansett din bakgrunn eller erfaringsnivå, hvis du har en lidenskap for å utfordre grenser og en nysgjerrighet for det ukjente, oppfordrer vi deg til å søke!

Alt skal bygges opp fra bunnen av, så dette er en ypperlig annledning til å lære og eksperimentere! Tenk deg LED-arrayer som responderer på dine steg, haptisk tilbakemelding som får deg til å føle rytmen. Kun creativiteten setter grenser!

Dette er din sjanse til å være en del av noe ekstraordinært. Ikke bare følg rytmen – skap den. Bli med i DDR - dansematte nå!