Hackerspace NTNU har stengt for sesongen. Vi sees igjen i januar!

Informasjon om opptaket

Praktisk informasjon om medlemskap

Tusen takk for din interesse!

På denne nettsiden får du informasjon om medlemskap og gruppene i Hackerspace.

Dersom du blir tatt opp i en av våre grupper, blir du selvsagt også medlem av Hackerspace.

Erfaring

Man trenger ikke være en verdensmester for å søke i Hackerspace.
Både nybegynnere og viderekommende er velkommen til å søke hos oss. Vi er først og fremst ute etter engasjementet ditt.
Alle som blir tatt opp i Hackerspace kommer til å bli lært opp i det mest brukte utstyret vi har på verkstedet, og spesifikk kursing for gruppen de blir med i.

Vaktlisten

Alle medlemmer av Hackerspace er med på å holde verkstedet åpent. På vakt hjelper du nyskjerrige studenter som stikker innom og vil bruke utstyret vårt. Det er også lagt opp til at du kan gjøre det samme selv! Ellers på vaktene blir det også en del kaffedrikking og sosialt med de andre på verkstedet. Alle medlemer sitter to timer på vakt i uken.

Stander

Du har kanskje møtt Hackerspace på en stand på NTNU? Det er fordi Hackerspace står mye på stand for å spre ordet om hvem vi er og hva vi gjør. Dette er noe alle i Hackerspace er med på.

Hovedgrupper

Under finner du informasjon om hovedgruppene som har opptak nå

LabOps

LabOps har mange forskjellige arbeidsområder, og kan by på varierte arbeidsoppgaver som gir innsikt i mye av det Hackerspace driver med.

Et av områdene er å holde orden på Hackerspace sine lokaler, passe på at vi har nok utstyr og at utstyret er i orden. Dette medfører at du får god kunnskap om alle våre løsninger. Eksempler vil være bruk og vedlikehold av 3D-printere, oppdatering av verkstedets datautstyr, og passe på at Rift-stasjonene er i drift.

LabOps har også ansvaret for å planlegge og gjennomføre arrangementer, kurs og stands som gjennom året. Det trenger ikke å være LabOps som er kursholder, men LabOps har ansvaret for gjennomføringen. Med kurs får du mye kontakt med andre erfarne mennesker i og utenfor Hackerspace og mye praktisk erfaring.

Promotering er også en del av LabOps arbeidsområder, og PR-gruppen under LabOps jobber med visuell profilering, sosiale medier, artikler på nettsiden, og alt annet innen PR. Det er for tiden veldig få i PR-gruppa til Hackerspace, så hvis du har lyst til å jobbe med PR, vil vi gjerne ha deg med.
LabOps møtes vanligvis annenhver uke til et møte på rundt to timer, i tillegg til kurs og arrangement.

Få et innblikk i LabOps-hverdagen: https://www.hackerspace-ntnu.no/news/32/

DevOps

DevOps jobber med å utvikle tjenester og drifte infrastruktur som støtter Hackerspace sin virksomhet. Hovedsakelig baserer DevOps seg på videreutvikling av nettsidene, men jobber også med servere, git og diverse andre kule dingser og programvare.

Som medlem av DevOps vil du få god kjennskap til Hackerspace sine IT-systemer, og være med i utviklingen av løsninger som gjør at både organisasjonen og medlemmene kan yte sitt beste.

Opplæring gis i alle relevante teknologier, og nybegynnere kan også søke! Vi er først og fremst ute etter lidenskap og læring. :-)

DevOps har normalt sett én eller to arbeidskvelder i uken på 4 timer totalt, men det jobbes av og til på diverse oppgaver utenfor arbeidskveldene etter behov.

Prosjektgruppene

Prosjektgruppene gjennomfører en rekke prosjekter som varierer fra år til år. Prosjektene varer som oftest i to semestre.

Som medlem av en prosjektgruppe jobber du konkret på et prosjekt sammen med andre på gruppen.

Under finner du informasjon om prosjektene som har opptak nå.

Prosjekt: Spill

Spillgruppen har som oppgave å utvikle et PC-spill i spillmotoren Unity.
Prosjektet startet høsten 2020 og spillet vi utvikler skal bli et kaotisk coop tower-defense med azteker/utforsker-tema.

Spillet utvikles fra bunnen av og arbeidsoppgavene vil dermed bestå av koding, modellering, lyddesign og liknende. Ettersom prosjektet allerede er i gang, kommer vi til å være mer selektive i dette semesterets opptak enn vanlig.

Vi har ikke overskuddet til å kjøre grunnkurs i Unity eller annen programvare hvert semester, og forventer derfor noe kjennskap til f.eks Unity eller Blender.

Prosjekt: Håndholdt spillkonsoll

Høsten 2021 skal vi starte opp en ny spennende prosjektgruppe, med et mål om å designe, sette sammen, og programmere en bærbar spillkonsoll. Tenk for eksempel som en original Gameboy eller en Tamagotchi, avhengig av hva medlemmene av gruppen vil lage.

Arbeidsoppgavene i gruppen vil inneholde planlegging, design av selve konsollen, designe elektronikken/kretskort, lodding og montering, og programmering, så her er det noe for alle.

Om resultatet blir bra, blir kanskje denne spillkonsollen til et byggesett andre i Hackerspace kan sette sammen om de vil?