Verkstedet er dessverre stengt i eksamenstiden. Vi vil åpne igjen i August. Kom gjerne tilbake da.
Gruppe status: Prosjekt Spill

Gruppe status: Prosjekt Spill

22. oktober 2023 16:07

Skrevet av Aleksandra Grunnreis Grålumstuen

Lest 716 ganger

I høstsemesteret 2022 startet vi i Prosjekt:spill å lage et nytt spill! Vi har allerede jobbet med spillet i ca. et år, og noen av dere har kanskje sett oss vise spillet på stands eller Hackstart.

Det var mange gode ideer som kom frem da vi skulle velge hvilket type spill vi ville lage. Det vi endte opp med å lage er et multiplayer «first person shooter»-spill med opptil fire spillere, hvor hovedkonseptet er å lage et helt eget våpen mens man spiller! Man får tak i våpendeler ved å delta i budrunder mot andre spillere mellom skyterundene. Så langt har vi ferdigstilt 7 våpendeler og fått inn hovedflyten på spillet; startmeny, skyterundene, budrundene. Vi har også fått lagt inn noen funky sanger som spilles mens spillet kjører!

Spillet handler om roboter som har blitt sendt til Mars for å kultivere planeten slik at mennesker kan bo der. I prosessen fikk robotene feil instrukser; I stedet for å kultivere Mars, har de blitt sendt haugevis av cowboyfilmer eller «western movies». Dette har ført til at Mars er et stort cowboy-kaos med cowboy-roboter som skyter på alt og ingenting. Spillerne er dermed roboter, mens banene er basert på mars og ørken-miljøet vanligvis sett i cowboyfilmer.

Her kommer to “sneak peeks” av ulike deler vi har så langt!

Våpendelen på bildet under gir flere skudd når spilleren går i samme retningen som pilen på riktig tidspunkt, slik som et dansematte-spill.

En annen våpendel vi har er et solcellepanel. For å gi våpenet med denne delen flere skudd, må spilleren stå i riktig retning i forhold til sola, slik at solcellepanelet blir aktivert og lyser.

Sist uke lagde vi en ny release, så det er bare å prøve den og gi oss tilbakemeldinger! Du finner den i vår GitHub: Releases. I den nye releasen er det lagt til en ny bane i spillet kalt “Grand Crevice”. I tillegg har vi fikset på budrundene, fikset litt bugs og forbedret den allerede eksisterende skytebanen “Crater Town”.

Om ikke så lenge kommer vi til å stå på Spillexpo i Lillestrøm og vise frem spillet vårt, men vi har ikke bestemt oss for hva spillet skal hete, og vi trenger din hjelp! Følg med på vår Slack etter en navne-avstemning om ikke så lenge!