Om Hackerspace NTNU

Hva er Hackerspace?

Hackerspace NTNU er et studentdrevet prosjekt åpent for alle studenter uansett studieretning eller Hackerspace-medlemsskap. Vi tilbyr en kreativ arena der studenter fra forskjellige linjer kan få hjelp til å realisere idéene sine i et engasjert og inkluderende miljø. Hos oss finner du ny teknologi til din disposisjon, blant annet droner, 3D-printere og Virtual Reality-utstyr.

Om du er en førsteklassing som trenger hjelp med ditt første Arduino-prosjekt eller en fjerdeklassing som ønsker å lage en 3D-modell av Trondheim, kan vi stille med både utstyr og kompetanse. Vi holder også regelmessig kurs for både nybegynnere og viderekomne innen mange spennende emner.

Kom innom for å se hva vi driver med og slå av en prat.
Du finner oss i andre etasje i A-blokka på Realfagbygget, NTNU Gløshaugen.

map Vis kart

Ofte stilte spørsmål

  • printKan jeg bruke 3D-printer?

    Alle studenter kan benytte 3D-printere og resten av verkstedet uavhengig av om de er medlem av Hackerspace eller ikke. Vi har et reservasjonssystem tilgjengelig for alle studenter med FEIDE-pålogging fra nettsidens navigasjonsbar.

    Kom innom i åpningstiden og få hjelp av en av våre medlemmer.

  • videogame_assetKan jeg prøve VR spill/utstyr?

    VR utstyret vårt kan lånes og prøves ut av alle studenter uavhengig av medlemskap i Hackerspace. Vi har eget VR-rom der man kan komme og spille så lenge et Hackerspace-medlem er tilgjengelig ved oppsett og avslutning. Utstyret kan lånes ut på vanlig måte gjennom lagersystemet. Kom innom i våre åpningstider om dette interesserer deg.

  • card_membershipHvordan blir jeg medlem?

    Hackerspace har løpende opptak. Du kan altså søke når du vil. Vi svarer som regel i løpet av 3 arbeidsuker.

    Merk at du ikke trenger medlemsskap for å låne utstyr eller prøve noe kult. Kom innom for en prat i våre åpningstider for å finne ut mer om vårt tilbud og hvordan det er å være medlem.

Våre aktive grupper

Ledelsen

Ledelsen består av Leder, Nestleder og Økonomiansvarlig i Hackerspace. Disse sørger for at Hackerspace NTNU driftes optimalt og gjennomfører avgjørelser og planlegging av drift med styret.

Leder: Eskild Sæther

Nestleder: Inger Luna Haukø Svihus

Økonomiansvarlig: Aleksandra Grunnreis Grålumstuen

E-post
Medlemmer og Info

Tillitsvalgt

Hackerspace skal ha en tillitsvalgt som blir utnevnt under generalforsamlingen. Denne tillitsvalgte har ingen stemme i styret, men er en kontaktperson for medlemmer av Hackerspace for saker de ikke ønsker å ta direkte opp med styret. Tillitsvalgt har taushetsplikt, og vil ved behov videreformidle saker anonymisert til styret.

Dersom du ønsker å ta kontakt er tillitsvalgt tilgjengelig på Slack.

Tillitsvalgt: Asta Ulrikke Haugnes

DevOps

Hovedoppgavene til DevOps er å utvikle og drifte Hackerspace sin nettside, men vi jobber også med drift av infrastruktur, databaser, servere, og har ansvar for diverse dingser.

Leder: Michael Brusegard

Nestleder: Lisa Yu

E-post
Medlemmer og Info

LabOps

Hovedoppgavene til LabOps er å drifte Hackerspace sine lokaler, planlegge og gjennomføre arrangement, holde stands og drive annen promotering.

Leder: William Henry Tjønndal

Nestleder: Philipp Weiss

E-post
Medlemmer og Info

Prosjekt: Spill

Det har i mange år vært interesse for å utvikle spill på Hackerspace og vi har i like mange år holdt på med en spillutviklingsgruppe for å tilfredsstille folket.

Den aktive spillutviklingsgruppen begynte med sitt nyeste prosjekt høsten 2020. Prosjektet går ut på et couch co-op, tower defense spill hvor målet er like mye å beskytte deg fra de uendelige angripende monstrene som det er å forsvare deg mot dine medspillere.

Målet for prosjektet er å produsere et spill som skal delta på Norwegian game awards. Så gled dere til de gøye, sprø og kaotiske eventyrene som dere vil ha i dette prosjektet!

Leder: Fredrik Lillemoen Eiding

Nestleder: Karo Faraidoun Mahmoud

Medlemmer og Info

Prosjekt: Breadboard Computer

Har du lyst til å delta i et prosjekt utenfor studie, men vet ikke helt hvor å begynne. Vi inviterer deg til å utforske verdenen av breadboard-datamaskiner sammen med oss! I stedet for å bruke ferdige datamaskinplattformer, som vanligvis er montert på kretskort, gir en breadboard-datamaskin deg muligheten til å designe og konstruere din egen datamaskin fra bunnen av. Dette inkluderer å plassere mikrokontrollere, minnekomponenter, klokkegeneratorer og annet nødvendig utstyr på breadboardet, og deretter koble dem sammen ved hjelp av ledninger.

Vårt mål er å ta dette konseptet til nye høyder og designe vår helt egen datamaskin. Har du noen gang lurt på om en breadboard-datamaskin klare å kjøre Doom? Dette er akkurat den typen spørsmål vi elsker å utforske. Uansett om du er en erfaren teknolog fra Intel eller en nysgjerrig førsteklassing som nettopp har flyttet til Trondheim, ønsker vi deg velkommen til å delta i dette fellesskapet. Sammen vil vi lære, bygge og dele erfaringer – og ikke minst, nyte deilige pizzaer sammen

Leder: Frederik Egelund Edvardsen

Nestleder: Sivert Underdal

Medlemmer og Info