Om Hackerspace NTNU

Hva er Hackerspace?

Hackerspace NTNU er et studentdrevet prosjekt åpent for alle studenter uansett studieretning eller Hackerspace-medlemsskap. Vi tilbyr en kreativ arena der studenter fra forskjellige linjer kan få hjelp til å realisere idéene sine i et engasjert og inkluderende miljø. Hos oss finner du ny teknologi til din disposisjon, blant annet droner, 3D-printere og Virtual Reality-utstyr.

Om du er en førsteklassing som trenger hjelp med ditt første Arduino-prosjekt eller en fjerdeklassing som ønsker å lage en 3D-modell av Trondheim, kan vi stille med både utstyr og kompetanse. Vi holder også regelmessig kurs for både nybegynnere og viderekomne innen mange spennende emner.

Kom innom for å se hva vi driver med og slå av en prat.
Du finner oss i andre etasje i A-blokka på Realfagbygget, NTNU Gløshaugen.

map Vis kart

Ofte stilte spørsmål

 • card_membershipHvordan blir jeg medlem?

  Hackerspace har opptak ved semesterstart på høsten. Det hender også at det gjennomføres et ekstra våropptak. Hold øynene åpne i August og Januar, da vil det komme opp en banner på nettsiden med mer informasjon om opptaket.

  Merk at du ikke trenger medlemsskap for å låne utstyr eller prøve noe kult. Kom innom for en prat i våre åpningstider for å finne ut mer om vårt tilbud og hvordan det er å være medlem.

 • printKan jeg bruke 3D-printer?

  Alle studenter kan benytte 3D-printere og resten av verkstedet uavhengig av om de er medlem av Hackerspace eller ikke. Vi har et reservasjonssystem tilgjengelig for alle studenter med FEIDE-pålogging fra nettsidens navigasjonsbar.

  Kom innom i åpningstiden og få hjelp av en av våre medlemmer.

 • videogame_assetKan jeg prøve VR spill/utstyr?

  VR utstyret vårt kan lånes og prøves ut av alle studenter uavhengig av medlemskap i Hackerspace. Vi har eget VR-rom der man kan komme og spille så lenge et Hackerspace-medlem er tilgjengelig ved oppsett og avslutning. Utstyret kan lånes ut på vanlig måte gjennom lagersystemet. Kom innom i våre åpningstider om dette interesserer deg.

Våre aktive grupper

Ledelsen

Ledelsen består av Leder, Nestleder og Økonomiansvarlig i Hackerspace. Disse sørger for at Hackerspace NTNU driftes optimalt og gjennomfører avgjørelser og planlegging av drift med styret.

Leder: Thomas Jakob Gabrielsen

Nestleder: Carl Johan Gützkow

Økonomiansvarlig: Joakim Borge Hunskår

E-post
Medlemmer og Info

Tillitsvalgt

Hackerspace skal ha en tillitsvalgt som blir utnevnt under generalforsamlingen. Denne tillitsvalgte har ingen stemme i styret, men er en kontaktperson for medlemmer av Hackerspace for saker de ikke ønsker å ta direkte opp med styret. Tillitsvalgt har taushetsplikt, og vil ved behov videreformidle saker anonymisert til styret.

Dersom du ønsker å ta kontakt er tillitsvalgt tilgjengelig på Slack.

Tillitsvalgt: Asta Ulrikke Haugnes

DevOps

Hovedoppgavene til DevOps er å utvikle og drifte Hackerspace sin nettside, men vi jobber også med drift av infrastruktur, databaser, servere, og har ansvar for diverse dingser.

Leder: Silje Hanø Tangen

Nestleder: Njål Brynhildarson Telstø

E-post
Medlemmer og Info

LabOps

Hovedoppgavene til LabOps er å drifte Hackerspace sine lokaler, planlegge og gjennomføre arrangement, holde stands og drive annen promotering.

Leder: Emma Wei Bjørkedal

Nestleder: Kay Holm

E-post
Medlemmer og Info

Prosjekt: Håndholdt spillkonsoll

Høsten 2021 skal vi starte opp en ny spennende prosjektgruppe, med et mål om å designe, sette sammen, og programmere en bærbar spillkonsoll. Tenk for eksempel som en original Gameboy eller en Tamagotchi, avhengig av hva medlemmene av gruppen vil lage.

Arbeidsoppgavene i gruppen vil inneholde planlegging, design av selve konsollen, designe elektronikken/kretskort, lodding og montering, og programmering, så her er det noe for alle.

Om resultatet blir bra, blir kanskje denne spillkonsollen til et byggesett andre i Hackerspace kan sette sammen om de vil?

Leder: Håvard Solberg Nybøe

Nestleder: Joakim Borge Hunskår

Medlemmer og Info

Prosjekt: Spill

Det har i mange år vært interesse for å utvikle spill på Hackerspace og vi har i like mange år holdt på med en spillutviklingsgruppe for å tilfredsstille folket.

Den aktive spillutviklingsgruppen begynte med sitt nyeste prosjekt høsten 2020. Prosjektet går ut på et couch co-op, tower defense spill hvor målet er like mye å beskytte deg fra de uendelige angripende monstrene som det er å forsvare deg mot dine medspillere.

Målet for prosjektet er å produsere et spill som skal delta på Norwegian game awards. Så gled dere til de gøye, sprø og kaotiske eventyrene som dere vil ha i dette prosjektet!

Leder: Aleksandra Grunnreis Grålumstuen

Nestleder: Magni Svergja

Medlemmer og Info