Om Hackerspace NTNU
Hva er Hackerspace?
Hackerspace NTNU er et studentdrevet prosjekt åpent for alle studenter uansett studieretning eller Hackerspace-medlemsskap. Vi tilbyr en kreativ arena der studenter fra forskjellige linjer kan få hjelp til å realisere idéene sine i et engasjert og inkluderende miljø. Hos oss finner du ny teknologi til din disposisjon, blant annet droner, 3D-printere og Virtual Reality-utstyr.
Om du er en førsteklassing som trenger hjelp med ditt første Arduino-prosjekt eller en fjerdeklassing som ønsker å lage en 3D-modell av Trondheim, kan vi stille med både utstyr og kompetanse. Vi holder også regelmessig kurs for både nybegynnere og viderekomne innen mange spennende emner.
Kom innom for å se hva vi driver med og slå av en prat.
Du finner oss i andre etasje i A-blokka på Realfagbygget, NTNU Gløshaugen.
Ofte stilte spørsmål
-
card_membershipHvordan blir jeg medlem?
Hackerspace har opptak ved semesterstart på høsten. Det hender også at det gjennomføres et ekstra våropptak. Hold øynene åpne i August og Januar, da vil det komme opp en banner på nettsiden med mer informasjon om opptaket.
Merk at du ikke trenger medlemsskap for å låne utstyr eller prøve noe kult. Kom innom for en prat i våre åpningstider for å finne ut mer om vårt tilbud og hvordan det er å være medlem.
-
printKan jeg bruke 3D-printer?
Alle studenter kan benytte 3D-printere og resten av verkstedet uavhengig av om de er medlem av Hackerspace eller ikke. Vi har et reservasjonssystem tilgjengelig for alle studenter med FEIDE-pålogging fra nettsidens navigasjonsbar.
Kom innom i åpningstiden og få hjelp av en av våre medlemmer.
-
videogame_assetKan jeg prøve VR spill/utstyr?
VR utstyret vårt kan lånes og prøves ut av alle studenter uavhengig av medlemskap i Hackerspace. Vi har eget VR-rom der man kan komme og spille så lenge et Hackerspace-medlem er tilgjengelig ved oppsett og avslutning. Utstyret kan lånes ut på vanlig måte gjennom lagersystemet. Kom innom i våre åpningstider om dette interesserer deg.
Våre aktive grupper
Ledelsen
Ledelsen består av Leder, Nestleder og Økonomiansvarlig i Hackerspace. Disse sørger for at Hackerspace NTNU driftes optimalt og gjennomfører avgjørelser og planlegging av drift med styret.
Leder: Karl Emil Ingebrigtsen
Nestleder: Adrian Gunnar Lauterer
Økonomiansvarlig: Pedro Pablo Cardona Arroyave
E-post Medlemmer og InfoTillitsvalgt
Hackerspace skal ha en tillitsvalgt som blir utnevnt under generalforsamlingen. Denne tillitsvalgte har ingen stemme i styret, men er en kontaktperson for medlemmer av Hackerspace for saker de ikke ønsker å ta direkte opp med styret. Tillitsvalgt har taushetsplikt, og vil ved behov videreformidle saker anonymisert til styret.
Dersom du ønsker å ta kontakt er tillitsvalgt tilgjengelig på Slack.
Tillitsvalgt: Fredrik Lillemoen Eiding
DevOps
Hovedoppgavene til DevOps er å utvikle og drifte Hackerspace sin nettside, men vi jobber også med drift av infrastruktur, databaser, servere, og har ansvar for diverse dingser.
LabOps
Hovedoppgavene til LabOps er å drifte Hackerspace sine lokaler, planlegge og gjennomføre arrangement, holde stands og drive annen promotering.
Prosjekt: Brettspill
Brettspillgruppa er ganske annerledes sammenlignet med de mer tekniske gruppene i Hackerspace: vi lager et helt vanlig, men likevel helt unikt, brettspill fra scratch!
Resultatet har blitt “Dudes & Drugs”, spillet der du erobrer dopmarkedet i Trondheim. Nå er utviklingen i siste fase, og snart kan du selv spille “Dudes & Drugs” hos Hackerspace og andre utvalgte steder nær deg.
Hvis du er nysgjerrig kan du lese mer om spillet her: https://www.hackerspace-ntnu.no/news/39/
Prosjekt: Makroprosessor
I Makroprosessor gruppen bygger vi en implementasjon av MOS 6502 prosessoren fra bunnen av med gate-nivå logikk. Den vil da senere kunne brukes til å demonstrere hvordan prosessorer fungerer ved hjelp av step-by-step execution og mange LEDs.Prosjektet kommer nok til å ende opp som en mellomting mellom Ben Eaters 8-bit computer og the MegaProcessor. Det endelige målet er å kunne ta en eksisterende maskin som bruker en 6502 og kjøre den med Makroprosessoren i stedet.
Prosjekt: Spill
Det har i mange år vært interesse for å utvikle spill på Hackerspace og vi har i like mange år holdt på med en spillutviklingsgruppe for å tilfredsstille folket.
Den aktive spillutviklingsgruppen begynte med sitt nyeste prosjekt høsten 2020. Prosjektet går ut på et couch co-op, tower defense spill hvor målet er like mye å beskytte deg fra de uendelige angripende monstrene som det er å forsvare deg mot dine medspillere.
Målet for prosjektet er å produsere et spill som skal delta på Norwegian game awards. Så gled dere til de gøye, sprø og kaotiske eventyrene som dere vil ha i dette prosjektet!
Prosjekt: Håndholdt spillkonsoll
Høsten 2021 skal vi starte opp en ny spennende prosjektgruppe, med et mål om å designe, sette sammen, og programmere en bærbar spillkonsoll. Tenk for eksempel som en original Gameboy eller en Tamagotchi, avhengig av hva medlemmene av gruppen vil lage.
Arbeidsoppgavene i gruppen vil inneholde planlegging, design av selve konsollen, designe elektronikken/kretskort, lodding og montering, og programmering, så her er det noe for alle.
Om resultatet blir bra, blir kanskje denne spillkonsollen til et byggesett andre i Hackerspace kan sette sammen om de vil?