Om Hackerspace NTNU

Hackerspace Logo
Hackerspace Logo

Hva er Hackerspace?

Hackerspace NTNU er en studentdrevet organisasjon åpen for alle studenter. Vi tilbyr en kreativ arena der studenter fra forskjellige linjer kan få hjelp til å realisere idéene sine i et engasjert og inkluderende miljø. Hos oss finner du ny teknologi til din disposisjon, blant annet droner, 3D-printere og Virtual Reality-utstyr.

Om du er en førsteklassing som trenger hjelp med ditt første Arduino-prosjekt eller en fjerdeklassing som ønsker å lage en 3D-modell av Trondheim, kan vi stille med både utstyr og kompetanse. Vi holder også regelmessig kurs for både nybegynnere og viderekomne innen mange spennende emner.

Kom innom for å se hva vi driver med og slå av en prat.
Du finner oss i Drivhuset på NTNU Gløshaugen i IT-byggets sydfløy.

map Vis kart

Våre aktive grupper

DevOps

Hovedoppgaven til DevOps er å utvikle og drifte hackerspace sin nettside, men vi jobber også med ting som dør-apiet og registreringsløsningen vår for utlån av utstyr. Dør-apiet er koblet opp mot døra til hackerspace og statusen vises både på nettsida og en android widget.

LabOps

Hovedoppgaven til LabOps er å drifte Hackerspace sine lokaler, planlegge og gjennomføre arrangement, holde stands og drive annen promotering.

Prosjektgruppen

Prosjektgruppen gjennomfører en rekke prosjekter som varierer fra år til år. For Høst 2018 skal følgende prosjekter startes opp:

  • - Arkademaskin
  • - Mobilspill
  • - Brettspill
  • - Videospill

Våre tidligere prosjektgrupper

Prosjekt VR

VR-gruppen gjennomførte utvikling av Virtual Reality spillet Defendy Pengy - et tower devence-inspirert spill med hjemmekoselig dyretema. I spillet skal du beskytte små, søte pingvinunger mot ville dyr.

Se prosjekt på GitHub

Prosjekt ER

Escape Room gruppen laget et kjempekult ER-prosjekt som er tilgjengelig for alle som ønsker.

Opptak

Vi har opptak for medlemskap i Hackerspace én gang i året på høsten ved semesterstart. Både ferske førsteklassinger og erfarene studenter er velkommen til å søke. Opptak blir publisert og informert om på våre hjemmesider.