Om Hackerspace NTNU

Hva er Hackerspace?

Hackerspace NTNU er et studentdrevet prosjekt åpent for alle studenter uansett studieretning eller Hackerspace-medlemsskap. Vi tilbyr en kreativ arena der studenter fra forskjellige linjer kan få hjelp til å realisere idéene sine i et engasjert og inkluderende miljø. Hos oss finner du ny teknologi til din disposisjon, blant annet droner, 3D-printere og Virtual Reality-utstyr.

Om du er en førsteklassing som trenger hjelp med ditt første Arduino-prosjekt eller en fjerdeklassing som ønsker å lage en 3D-modell av Trondheim, kan vi stille med både utstyr og kompetanse. Vi holder også regelmessig kurs for både nybegynnere og viderekomne innen mange spennende emner.

Kom innom for å se hva vi driver med og slå av en prat.
Du finner oss i Drivhuset på NTNU Gløshaugen i IT-byggets sydfløy.

map Vis kart

Ofte stilte spørsmål

 • videogame_assetKan jeg prøve VR spill/utstyr?

  Alle studenter kan benytte 3D-Printer, VR-spill, og resten av verkstedet uavhengig av om de er medlem av Hackerspace eller ikke.

  Kom innom i åpningstiden og få hjelp av en av våre medlemmer.

 • card_membershipHvordan blir jeg medlem?

  Hackerspace har opptak ved semesterstart på høsten. Det hender også at det gjennomføres et ekstra våropptak. Hold øynene åpne i August og Januar, da vil det komme opp en banner på nettsiden med mer informasjon om opptaket.

  Merk at du ikke trenger medlemsskap for å låne utstyr eller prøve noe kult. Kom innom for en prat i våre åpningstider for å finne ut mer om vårt tilbud og hvordan det er å være medlem.

 • printKan jeg bruke 3D-Printer?

  Alle studenter kan benytte 3D-Printer, VR-spill, og resten av verkstedet uavhengig av om de er medlem av Hackerspace eller ikke. Vi har et reservasjonssystem tilgjengelig for alle studenter med FEIDE-pålogging fra nettsidens navigasjonsbar.

  Kom innom i åpningstiden og få hjelp av en av våre medlemmer.

Våre aktive grupper

Ledelsen

Ledelsen består av Leder, Nestleder og Økonomiansvarlig i Hackerspace. Disse sørger for at Hackerspace NTNU driftes optimalt og gjennomfører avgjørelser og planlegging av drift med styret.

Leder: Maria Ivanova

Nestleder: Sebastian André Ellefsen

Økonomiansvarlig: Sander Hestvik

Epost Medlemmer og Info

DevOps

Hovedoppgaven til DevOps er å utvikle og drifte hackerspace sin nettside, men vi jobber også med drift av infrastruktur, databaser, servere, og har ansvar for diverse dingser.


Leder: Edvard Ødegaard

Nestleder: Andreas Hoel Opheim

Epost Medlemmer og Info

Prolo (LabOps)

Hovedoppgaven til LabOps er å drifte Hackerspace sine lokaler, planlegge og gjennomføre arrangement, holde stands og drive annen promotering.

Leder: Eskil Dybvik

Nestleder: Kristian Skåland

Epost Medlemmer og Info

Prosjektgruppen

Prosjektgruppen gjennomfører en rekke prosjekter som varierer fra år til år.

Høst 2018 ble følgende prosjekter startet opp:

Arkademaskin
Mobilspill
Brettspill
Videospill

Leder: Tommy Chan

Nestleder: Bendik Brunvoll

Epost Medlemmer og Info