LabOps is back in action

LabOps is back in action

31. oktober 2021 17:34

Skrevet av Alexander Navasca Skinstad

Da var det omsider tid for LabOps å skrive artikkel, og i den anledning vil vi komme med en statusoppdatering på hva vi har holdt på med og litt info om hvem vi er.

LabOps, tidligere kjent som LabOps+PR(felles gruppe) eller Prolo har ansvaret for drift av verkstedet, planlegge arrangement og kurs, og drive med PR-virksomhet. I løpet av forrige skoleår var det rimelig begrenset med hva vi kunne holde på med grunnet koronatiltakene, men nå som Norge stort sett har åpnet opp har vi planlagt flere arrangement.

Siden starten av høstsemesteret har vi vært opptatt med å planlegge kurs som er kritiske for alle Hackerspace medlemmer å gjennomføre i løpet av vervet, som består av grunnleggende kurs i levelsystemet. Dette er slik at alle medlemmene skal ha muligheten å kunne bistå når noen kommer innom verkstedet og trenger hjelp. Disse innebærer grunnleggende kunnskaper innen 3D-printing, Linux-terminal/Raspberry Pi, lodding og småelektronikk, arduino og mikrokontrollere, og verkstedet. Levelsystemet er en ordning som erstatter gamle Hackerspace grunnkurs, slik at man kan vite hvilken kompetanse og ferdigheter medlemmene har innen de ulike områdene tidligere nevnt.

Disse kursene kommer til å foregå i uke 45-47 og består av følgende:

  • 08.11.21: Arduino og mikrokontrollere 
  • 11.11.21: Raspberry Pi og Linux-terminal
  • 16.11.21: 3D-printing
  • 18.11.21: Verkstedet

Hvor kurset i Raspberry Pi og Linux-terminal er åpent for eksterne, og resten er bare for interne medlemmer i Hackerspace NTNU. I tillegg kan loddekurset gjennomføres mens man er på vakt, og er åpent for alle Hackerspace-medlemmer. Her vil du kunne lære å lodde en cogbadge (som anvist i artikkelbildet) med ditt eget navn på!

Følg med på hackerspace-ntnu.no for påmelding til de ulike kursene.

Vi har også brukt mye av tiden på å oppdatere regler for bruk av diverse utstyr på verkstedet, både de som bare gjelder for medlemmer, og de som gjelder for medlemmer og ikke-medlemmer, og er i prosessen å printe QR kode for disse slik at de blir lett tilgjengelig når diverse utstyr på verkstedet skal brukes. Disse reglene ønsker vi at alle skal se igjennom, og kan dessuten leses på https://www.hackerspace-ntnu.no/rules/

I tillegg håper vi å få kunne ryddet en del på verkstedet da vi har fått anskaffet et lagerrom. Planen er å flytte diverse promo-materiale og utstyr som ikke aktivt blir brukt for å gjøre verkstedet mer presentabelt og få plass til nytt utstyr.

Ellers gikk semesterets opptak veldig bra. Vi har deriblant over doblet antall medlemmer, hvilket er et tegn på at måten vi promoterte på ved semesterstart fungerte rimelig bra. Til neste semester håper vi å kunne få inn flere medlemmer og forbedre PR-virksomheten. Vi vil også minne på at Hackerspace har opptak på vårsemesteret så følg med når opptaket åpner igjen i januar.

Da sier vi takk for oss og ønsker dere et fortsatt fint semester!

Long live LabOps!!!

Alexander, Leder LabOps