Prosjekt: Håndholdt spillkonsoll, hva gjør vi?

Prosjekt: Håndholdt spillkonsoll, hva gjør vi?

7. november 2021 19:50

Skrevet av Håvard Solberg Nybøe

Lest 638 ganger

Hvem er vi?

Vi er prosjekt håndholdt spillkonsoll, den nyeste (og største) prosjektgruppa i Hackerspace! Vi hadde oppstart nå i høst og har som plan å lage en håndholdt spillkonsoll basert på en ESP32 mikrokontroller. Vi skal også lage et multiplayer snake spill så alle som har en konsoll kan spille mot hverandre.

Hva har vi gjort til nå?

Siden vi har såpass mange medlemmer i gruppa har vi fordelt arbeidet i tre undergrupper: design, spill og hardware.

Designgruppa har til nå i all hovedsak jobbet med det fysiske designet av konsollen. De har tegnet og modellert skisser av konsepter og idéer gruppa har kommet med, og de har også printet ut en prototype av konsollen.

Spillgruppa har, ikke overraskende, jobbet med spillet til konsollen. Som sagt er planen at spillet skal ha mulighet for multiplayer der drømmen er at alle skal kunne spille sammen samtidig. Det er litt uklart om vi kan få til det på en praktisk måte uten å være avhengig av en ekstern server, men vi jobber med saken!

Hardwaregruppa har stått for valgene av hardware som skal brukes i konsollen. De har kjøpt inn tre ESP32 Dev Kits og tre skjermer, og er i full gang med å få mikrokontrollerne til å gi fra seg både lyd og bilde!

Planen videre

Målet nå er å få på plass en fungerende prototype som kan kjøre koden til spillet. Når det er på plass, kan vi begynne å tenke på å designe et eget kretskort til mikrokontrolleren som får plass i prototypen designgruppa har printet.

Jeg ser en lys framtid for prosjektet og gleder meg til alle på gruppa kan sitte med hver sin konsoll og konkurrere i en snake turnering. Ønsker alle lykke til de siste ukene før eksamensperioden.

Håvard Nybøe,
Leder Prosjekt: Håndholdt spillkonsoll