Spillprosjektgruppas tech demo er nå ute!

Spillprosjektgruppas tech demo er nå ute!

11. oktober 2021 00:00

Skrevet av Fredrik Lillemoen Eiding

På vegne av spillprosjektgruppa er vi glad for å kunne meddele at versjon 0.1 offisielt er utgitt!

Spillprosjektetgruppen har jobbet hardt sammen det siste året og vi er i dag klare for å gi dere en smakebit av hva vi har holdt på med! Under kan du finne en lenke til vår “proof of concept”-build, som inneholder de viktigste delene av spillet vårt. Ved å gi ut denne demoen sier vi oss offisielt ferdig med versjon 0.1, der målet var å ha legge et godt grunnleggende fundament for spillet vårt. Demoen finner dere her: https://github.com/hackerspace-ntnu/HackerSpace_NTNU_SpillProsjekt/releases/tag/v0.1-alpha.

Så hva inneholder demoen?

I denne demoen styrer man karakteren «Dahl», en viktoriansk utforsker som klarte å aktivere et eldgammelt forsvarssystem som ønsker å fjerne ham snarest. Dahl må bruke ressursene han har tilgjengelig for å beskytte basen sin fra bølger med fiender. Heldigvis er han ikke alene, da flere spillere kan slenge seg på simpelthen ved å koble til flere spillkontrollere. Alle spillere kan bygge tårn, plukke opp ressurser fra døde fiender, men også ødelegge for hverandre om man ikke er forsiktig med hvor man peker tårnene sine. Mer informasjon om hvordan man spiller er beskrevet i selve demoen.

Veien videre

Fremover har spillgruppen som mål å gi spillet mer dybde. Versjon 0.2 vil ha flere fiender, flere tårn, flere spillermodeller, et par ekstra mechanics, og en gjennomgående stil og tematikk på tvers av hele spillet. Ambisjonen er å ende opp med et fullstendig spill innen jul, og så bruke neste semester på polish. Dette er et ganske optimistisk mål, men om vi kan opprettholde utviklingsfarten vi har nå, mener vi det er mulig.