Hackerspace er åpent igjen! (and other, less interesting news)

Hackerspace er åpent igjen! (and other, less interesting news)

2. oktober 2021 15:01

Skrevet av Eskil Dybvik

Har du noen gang lurt på hva som skjer i de forskjellige gruppene i Hackerspace? Da er det bare å følge med, for i høst skal igjen alle gruppene skrive artikler her på nettsiden. Det vil bli publisert én artikkel hver uke, helt til alle gruppene har publisert noe. Hva vil artiklene handle om? Det kan være gruppestatus, teknologier gruppene bruker, eller noe helt annet, hvem vet?

Først var det oss i Ledelsen da. Ledelsen av Hackerspace består av leder Eskil, nestleder Kristian, og økonomiansvarlig Johnny, som sammen har ansvar for daglig drift og administrasjon av prosjektet Hackerspace NTNU. I forrige artikkel skrev ledelsen om hvordan det har vært å lede Hackerspace gjennom en pandemi. Nå har stort sett NTNU og Norge gjenåpnet, så da kan vi heller skrive om noe mer positivt: Hva skjer med Hackerspace fremover?

Først og fremst: Verkstedet er åpnet igjen for fullt, og alle er igjen velkommen innom. VR-utstyret er dessverre fortsatt ikke lov å bruke, men det vil også komme tilbake om forhåpentligvis ikke så veldig lenge. Vi ser frem til å igjen ta imot alle teknologiinterreserte studenter som vil prøve ut utstyr vi har, jobbe med prosjekter, eller bare sitte ned for en kopp (gratis) kaffe. Vi er allerede tilbake til normale åpningstider: alle hverdager fra 10:15 til 18:00.

Videre er planen å kunne ha diverse arrangement igjen. LabOps vil igjen begynne å arrangere kurs snart, som de helt sikkert kommer til å informere mer om når det er deres tur til å skrive artikkel. Vi tenker også å få arrangert en stand på SpillExpo i samarbeid med IDI og KodeLøypa, så om du tilfeldigvis befinner deg i Lillestrøm mellom 12. og 14. november, er det bare å ta en tur innom å hilse på.

Ellers har vi påtatt oss det store ansvaret å mase på DevOps om å jobbe med overgang fra vår hovedkommunikasjonsplatform Slack, til Matrix, som er et ansvar vi bærer med glede. Slack har nemlig vært en kilde til irritasjon i lang tid, ettersom at det er en relativt middelmådig tjeneste dersom man ikke betaler for den. Hvis vi skulle ha betalt for den, ville det kostet oss over 30 000 kr i måneden.
Vi håper derfor at vi med en overgang til matrix kan slippe “Unlock messages prior to April 21st, 2020 in Hackerspace” og “Your free workspace is limited to 5 GB of files. If you upload more files, you’ll lose access to some older ones.”
I tillegg er Matrix kun en protokoll basert på åpen kildekode, så vi kan både bruke våre egne servere, og gi medlemmer valgfrihet til hvordan de vil koble til den. Dette synes vi passer mye bedre til Hackerspace, med tanke på vårt fokus på å støtte åpen kildekode der det er mulig.

Det var alt vi hadde å dele for denne gang, vi gleder oss til at alle gruppene skal få presentert hva de jobber med, og så kommer vi tilbake neste semester med en ny artikkel.

   -  In the name of the Alf, the verksted and the Holy Banner, this has been Ledelsen.