Grunnet nye tiltak fra Regjeringen og NTNU, eksamen og sommerferie er Hackerspace dessverre stengt inntil august.
Gruppestatus: Prolo

Gruppestatus: Prolo

1. november 2020 19:01

Skrevet av Ingvild Una Sundsby Overholt

Etter måneder med sosial distansering, nedstenging og avlyste kurs er LabOps+PR(felles gruppe) endelig tilbake! Siden dette er vår uke til å skrive artikkel, vil vi benytte anledningen til å si litt om hva vi driver med for tiden, samt presentere gruppen for nye medlemmer.

Prolo har ansvar for å drifte verkstedet , planlegge arrangement, og drive PR- virksomhet. Tidligere har det blant annet blitt holdt skolebesøk, kurs i ulike teknologier som Hackerspace har, GameJam, stands, og mye mer. Forrige og nåværende semester har dessverre blitt litt begrenset på grunn av koronatiltak, så vi har ikke hatt så mye aktivitet som vi pleier. Vi har likevel fått gjennomført et nybegynnerkurs i Unity i samarbeid med programvareverkstedet, som gikk av stabelen 1. oktober. Den siste delen av semesteret vil vi bruke på å holde en rekke kurs knyttet til det nye levelsystemet. 

Levelsystemet er en ny ordning som erstatter gamle Hackerspace grunnkurs. Tanken bak det er at hvert nivå innen hver kategori skal tilsvare en rekke ferdigheter, og at man dermed skal kunne vite noe om hvilken kompetanse forskjellige medlemmer har. Kategoriene er som følger:  3D-printing, Linux/ terminal, lodding og småelektronikk, arduino og mikrokontrollere, og verksted. Deltakelse på et av kursene gir level 1 i levelsystemet i den tilsvarende kategorien. 

Kursene starter i uke 45, og vil holdes hver uke frem til eksamensperioden. På hackslutt blir det en oppsamlingsdag for dem som ikke har fått blitt med på de ordinære kursene. Først ut er kurs i prototyping (også kalt how-to-Finn, etter den legendariske Finn Holme) tirsdag 3. november. Dette er et svært nyttig kurs der du lærer hvordan du går fram for å gjennomføre sammensatte prosjekter. I skrivende stund er også kurs i 3D- printing og linux/Raspberry Pi planlagt til samme uke. Det er også planlagt å ha kurs i resten av ferdighetene i levelsystemet. Alle kursene er åpne for alle hackerspace- medlemmer, og anbefales på det sterkeste. 

Påmelding til kurs finnes under arrangementer på hackerspace-ntnu.no.

Ellers gikk semesterets opptak bra. Vi har fått inn flere nye engasjerte medlemmer, noe som er bra siden vi i lang tid har vært ganske få. Forhåpentligvis vil vi klare å få til flere og større  kurs utover neste semester. Vi har også planer om å drive mer PR- virksomhet, men mangler dessverre kompetanse på det området. Kjenner du noen som er interessert i grafisk design, sosiale media, eller andre PR- relaterte ting? Tips dem om Prolo! Hackerspace har også opptak i januar, så de behøver ikke vente lenge med å søke.

Med det sier vi takk for oss og ønsker dere et fortsatt fint semester!

 

Ingvild Una Overholt

-Nestleder Prolo