Hva skjer i DevOps?

Hva skjer i DevOps?

18. oktober 2020 20:43

Skrevet av Halvor Bjørstad

Etter et amputert vårsemester er vi nå tilbake!

DevOps er Hackerspace NTNUs interne IT gruppe. Vi har i det daglige ansvar for utvikling, drift og vedlikehold av nettsiden, men stiller også med servere og tekniske løsninger til andre grupper ved behov. 

Forrige semester slet DevOps med medlemmer. Noen panget, noen fullførte studiet/droppet ut og opptaket var ikke det sterkeste vi hadde sett. Med hele to medlemmer var det begrenset hvor vidløftige prosjekter vi kunne ta på oss, så mye av semesteret gikk med til vedlikehold av allerede eksisterende løsninger. Den mest synlige tingen vi gjorde var i forbindelse med semesterets Hackslutt. Siden det ikke var mulighet å holde et fysisk arrangement ble det foreslått en digital variant hvor DevOps stilte opp med en dedikert Minecraft-server.


(Throwback til den gangen DevOps tilrettela opprettelsen av en kult: "Church of Alf")


Dette semesteret derimot har vi større planer for. Vi har allerede lansert ett nytt system: Introduserer «Levelsystemet»! Dette systemet skal brukes for å gi innsikt i hvilke medlemmer i Hackerspace som har hvilken kompetanse og danner også basisen for den nye versjonen av Hackerspace grunnkurs. For øyeblikket er det kun lagt inn grunnivåer i kategoriene og lineær progresjon, men i løpet av det kommende året vil nok levelsystemet utvides betydelig.
Forvent en egen artikkel om levelsystemet snart™.

(Versjon 1.0.0 av levelsystemet under "Profil")

Ellers ser vi optimistisk mot fremtiden. Vi hadde et sterkt opptak der vi fikk flere nye, engasjerte medlemmer som uten tvil vil bli uvurderlige i tiden som kommer. De nye perspektivene, ideene og ferdighetene de har med seg vil gjøre oss mer kapable og la oss ta på oss større og mer ambisiøse prosjekter.

Halvor Bjørstad
-- Leder DevOps