Verkstedet er dessverre stengt i eksamenstiden. Vi vil åpne igjen i August. Kom gjerne tilbake da.
Gruppe Status: Breadboard computer

Gruppe Status: Breadboard computer

6. april 2024 23:36

Skrevet av Sivert Underdal

Lest 453 ganger

Frederiks diktatorstyre

Vibe check


Hei fra Hackerspace sin fortsatt kuleste og mest kreative prosjektgruppe, Breadboard Computer. Sist vi skrev en artikkel satt vi kun med registerbanken ferdig. Nå har vi gjort ferdig eller nesten ferdig ALU, Kontrollenhet, RAM, “adresseregistre og shit” -frederik, konstante registre og flagg. Vi er ikke veldig glad i å fullføre ting, ettersom vi aldri tester det vi lager. Så et par av gangene vi har sett tilbake på noe vi har laget, har det som regel ikke fungert. Heldigvis har Frederik, vår nye diktator, brukt sitt jerngrep til å få orden i sakene. Nå er vi alle tvunget (med vold, hjelp!) til å dokumentere hva som er laget ferdig, hvor det er plassert på CPUen, og om det er testet før vi får lov til å begynne på noe nytt. Vi undersåtter tror dette er på grunn av den gangen Frederik dro opp en ledning fra CPUen og plugga den i et random hull igjen, i håp om at ingen skulle oppdage det. Men det har vi ikke lov til å snakke om :MonkaS:

Teknologi!


Har du lyst til å høre om de nyeste innovasjonene innenfor breadboard technology inc? Ja, det vil du! Vi har nå planer om å lage et ps2 (tastatur) interface for å kunne kommunisere med vårt framtidige operativsystem. I tillegg har det vært snakk om å skaffe oss en form for persistent lagring. En hot topic var bruk av KASSETTER??? Jaja, lykke til hvem enn som får den oppgaven 😂
Dette blir i så fall til høsten, så hvis det er noe du kunne tenkt deg, så burde du søke deg inn på breadboard computer her!

Én ting til: CPUen vår kjører på vekselstrøm som lever sitt eget liv! Se så kult!
Bilde av vekselstrøm Kult, cursed, må fikses asap 😅

Nye medlemmer!


I Januar dukket det opp tre nye ansikter på Breadboard Computer. Nemlig Sivert, Idar og Mads! Sivert etterlengtet makt, og gikk rett opp i nestleder-posisjonen. Nå sitter han ved Frederiks høyre hånd og dirigerer undersåttene sine. Men mer seriøst: en kan bli med uansett erfaring. De som har vært i gruppa en stund fra før av gjorde en veldig god jobb med å lære opp de nye medlemmene, ved å arrangere flere kvelder hvor deler av CPUen ble gjennomgått og forklart. Og selvfølgelig, hvis du blir med i breadboard, aksepterer du Ben Eater, vår lord and saviour, som din nye gud. Uten han, hadde det ikke blitt noen CPU. Så, hvis du synes strøm, elektronikk, design og logikk er kult, så burde du definitivt bli med i breadboard computer. For det er nettopp disse kule tingene vi holder på med!

Ikke bare det, men vi holder på med masse sosialt gøy, både innad i breadboard og innenfor hackerspace!


Nå er det ikke lenge til CPUen er ferdig, og vi satser på å få den ferdig før sommeren. Vi gleder oss til å se DEG🫵 på prosjektgruppa vår til høsten!

Hilsen medlemmene på breadboard computer.