Ledelsen - Hva driver vi med?

Ledelsen - Hva driver vi med?

19. desember 2019 23:20

Skrevet av Maria Ivanova

Hva gjør egentlig ledelsen? Dette er et spørsmål som stadig vekk dukker opp, og det er egentlig ikke så rart. Hvorfor har vi ikke skrevet denne artikkelen før nå tenker du kanskje? Hvorfor er vi så sinnsykt mystiske med alt vi driver med? Hva skjuler vi? Er jorda flat? Er Hackerspace egentlig en kult? 

 

Svaret er egentlig ikke så spicy; vi har rett og slett ikke like veldefinerte arbeidsoppgaver som undergruppene i Hackerspace. Dermed vil det vi gjør nå ikke alltid være i nærheten av det vi gjør om en måned, og hva vi gjør på generell basis blir også ikke så lett å sette ord på. Men det er det som gjør ledervervet ekstra gøy også - vi vet ikke alltid hva vi har i vente, men vanligvis er det noe nytt og spennende!

 

For å ikke ende opp med et helårsreferat fra alt vi har holdt på med (dette kan du forsåvidt se i styre- og ledelsesmøtereferater på Drive hvis du brenner for detaljer) har vi skrevet en liten remix av noen generelle gjengangere i arbeidsoppgavene våre, samt noen spesifikke ting vi har gjort det siste semesteret. Denne går som følger:

 

Uken starter vanligvis med en liten planleggingsøkt over hva som gjøres, og hva som kan gjøres. Dette innebærer ofte en mail eller to til Alf, kontaktpersonen vår på IDI. Noen ganger stikker Maria opp på kontoret hans hvis det er noen spørsmål vi vil vite fortløpende. Dette kan være alt fra spørsmål om søknader, til oppklaringer rundt daglig virksomhet. Det siste året har det også vært spesielt mye fokus på flyttingen til A-blokka, så noen ganger har det vært noen korte kontormøter og mailkorrespondanser med samlokaliseringsansvarlige på IDI i tillegg til den vanlige kontakten med Alf. 

 

Vi møtes ukentlig på ledelsesmøter der vi går gjennom innkjøpslista, planlegger storinnkjøp, diskuterer det som har blitt tatt opp på styremøter og fordeler arbeidsoppgaver. Ettersom Hackerspace fortsatt er en ganske ny organisasjon (vi fylte 6 år i november!!!:D) er det også en del vurderinger rundt rutiner og retningslinjer som må gjennomgås og skrives ned. Vi har funnet ut at det alltid er koseligere å sitte sammen å jobbe med de forskjellige arbeidsoppgavene, så ofte prøver vi å sette av litt tid på slutten av ledelsesmøtene til dette. 


Det ser kanskje ut som at vi hadde på oss nisseluer på Sabrura. Dessverre var det oktober da vi tok bildet, så det var litt tidlig for slike festligheter. Derfor har vi faktisk photoshoppet inn luene for å matche stemningen i lufta for tiden (hvis dere ser veldig nøye på luene ser dere kanskje at de henger litt unaturlig, og at konturen er litt for skarp til at de faktisk kan ha vært med på originalen)

 

I rollen som Økans er man med på de andre ledelsesoppgavene, men hovedansvaret er å sende bestillinger inn til IDI samt å holde oversikt over forbruket til Hackerspace. Her er det viktig at man kjøper masse kule ting og har en god tone med Birgit, som er kontaktperson hos IDI. Man er også hovedansvarlig for hva som er greit å kjøpe og ikke, så har du noen kule ting du alltid har tenkt Hackerspace burde kjøpe, så er kanskje Økans stillingen noe for deg! Man må også motivere folk til å komme med forslag på ting som kan øke trivselen og aktiviteten for medlemmene våre.

 

Ellers er det en del sesongbaserte oppgaver i ledelsen; mai, august og september byr på en del stand- og blæsteorganisering samt tilgangsfiksing for nye medlemmer, mens november - januar handler mye om planlegging av genfors. Mars og april er nok de roligste månedene i løpet av året, noe som passer supert med tanke på ledelsesskiftet i slutten av februar; man får dermed god tid på å vende seg til den nye rollen sin.
 

Nå som vår tid i ledelsen begynner å nærme seg slutten vil vi også uttrykke hvor bra opplevelse det har vært. Året har bydd på nye utfordringer, har vært både lærerikt og morsomt, og har alt i alt vært en unik opplevelse vi neppe kommer til å glemme! Så hvis tanken om lederverv har slått deg, eller kanskje slår deg sånn halvveis en gang i fremtiden, kan det faktisk anbefales på det sterkeste å hoppe uti det (selv om det kanskje føles litt ut som galskap. Det er ikke det altså, lover!).  

Sist men ikke minst: god jul og godt nyttår fra oss i ledelsen! heart