Grunnet nye tiltak fra Regjeringen og NTNU, eksamen og sommerferie er Hackerspace dessverre stengt inntil august.
Hvordan leder man Hackerspace under en pandemi?

Hvordan leder man Hackerspace under en pandemi?

9. februar 2021 10:25

Skrevet av Eskil Dybvik

Det var lørdag 15. februar, i auditorium R9 på Gløshaugen. Jeg og 22 andre satt sammen på de første rekkene og hørte på daværende leder Maria Ivanova gå gjennom agenda for dagen. I pausene gikk vi sammen opp til bakerste rekke for å forsyne oss av chips og brus fra felles beholdere, og ikke et munnb

På tidspunktet da vi ble valgt inn i ledelsen hold Hackerspace på med flytting. I begynnelsen av mars, holdt vi endelig en offisiell åpning av vårt nye verksted. Vi fikk besøk av både nye og gamle medlemmer, eksterne, og tilogmed en gruppe ansatte fra IDI. Vi bydde på nystekte vafler og ekte frossenkake (heldigvis opptint), og alt var generelt bare bra. 

 

Hele fire dager senere kom beskjeden: Norge stengte ned. Umiddelbart måtte vi stenge verkstedet vi nettopp hadde åpnet, og slik skulle det holde seg. Styret besluttet raskt at de ekstraordinære omstendighetene krevde at enkelte saker måtte behandles raskere, som ble realisert ved at vi i ledelsen kunne sette inn tiltak med umiddelbar virkning, for så at styret bekreftet dem neste styremøte. 

 

Det viste seg fort at pandemihåndtering var det som kom til å bli vår hovedoppgave som Ledelsen 2020. Som alt annet holdt vi stengt resten av vårsemesteret, men da høsten begynte, kunne vi heldigvis åpne igjen (om enn med en del begrensninger). Takket være medlemmene, som var flinke på smitteverntiltak, gikk det helt fint å ha holde åpent nesten hele høsten. Det ble tilogmed mulig å arrangere åpningsfesten vår Hackstart, som denne gangen ble utendørs. 

 

Som alle vet, endret dette seg rundt månedsskiftet oktober/november, da vi igjen måtte stenge ned vaktordningen vår (og med det stenge verkstedet for ikke-medlemmer). Og slik har det forholdt seg frem til nå. Heldigvis ser fremtiden til Hackerspace lysere ut: vi håper å kunne få en litt redusert åpning snart (når NTNU går over til “normal” timeplan), og ellers en full åpning når vaksineringen gjør at det er trygt. 

 

Og her har dere altså hva Ledelsen stort sett har holdt på med siden vi ble valgt inn i fjor. Snart er det Generalforsamling igjen, og en ny ledelse skal velges. Vi håper de får en mer spennende, men normal tid enn vi gjorde.