Brettspillgruppen - Lager Hackerspace sitt nye brettspill

Brettspillgruppen - Lager Hackerspace sitt nye brettspill

24. mars 2019 19:59

Hackerspace sitt brettspill er godt i gang!

VI fortsetter vår ukentlige utrulling av artikler fra de forskjellige gruppene ved hackerspace denne uken med et prosjekt fra prosjektgruppen til hackerspace. Prosjektgruppen til hackerspace gjennomfører en rekke prosjekter som varierer fra år til år. Høsten 2018 ble det startet opp fire forskjellige prosjekter som drives av egne grupper som en del av prosjektgruppa:

 

   Arkademaskin

 

   Brettspill

 

   Mobilspill

 

   PC-spill

 

Alle fire gruppene får til sin tid en artikkel her, men denne uken er det oss i brettspillgruppen som får presentere hva det er vi holder på med.

 

Brettspillgruppen holder på med å lage vårt helt eget brettspill fra bunnen av. Idéen til spillet er at spillerne er doplangere som styrer sine egne dopimperier, ved å ta over nye områder, kjøpe inn arbeidere og bygge fabrikker/plantasjer. Dette spillet tok i starten inspirasjon fra spill som monopol og mafia. Den første idéen vi hadde til spillet var et spill hvor alle spillerne satt med informasjon om hvordan spillet skulle ende, for eksempel at en av spillerne satt med et kort som sier at en spesifikk ressurs var verdt mest på slutten av spillet.


 

(Testing av nye idéer)

 

På starten av semesteret fikk vi mange i hackerspace til å teste en alphaversjon av spillet. Etter denne playtesten har vi fått mange gode tilbakemeldinger på hva som fungerte bra og hva som kunne forbedres. Fra disse tilbakemeldingene har vi gjort flere forbedringer på spillet som forhåpentligvis gjør det enda morsommere å spille. På møtene våre nå jobber vi med å utvikle alle grunnelementer i spillet slik at spillet fungerer, samtidig som vi skal begynne å utvikle kort og andre elementer som gjør spillet mye morsommere å spille.


Marius Fossum, Leder av brettspillgruppen