DevOps - En liten intro og statusrapport

DevOps - En liten intro og statusrapport

10. mars 2019 19:12

Har du lurt på hva DevOps gjør og hvordan det ser ut på innsiden? Les mer her!

DevOps har fått æren av å starte det nye initiativet for artikkelskriving som ukentlig vil rulleres på av gruppene og gi innblikk i Hackerspace sin drift og hva de forskjellige gruppene og medlemmene holder på med.


Dersom du ikke er kjent med DevOps tenker jeg dette er en fin mulighet til å presentere gruppen og litt av det vi har gjort den siste tiden, samt våre planer for fremtiden. DevOps sitt mål er å gjøre nettsiden til det sentrale systemet i Hackerspace og gjøre både drift og promotering enkelt og effektivt med IT-løsninger. Forrige år skjedde det en rekke ting i DevOps både teknisk og organisatorisk.

(En typisk DevOps arbeidskveld(?))


I Juli ble over hundre tusen linjer av nettsidens kildekode fjernet til fordel for ren, clean og lean kodebase og ny versjon av Django (som er nettsidens rammeverk). Formålet med dette var å gjøre det enklere for nye medlemmer å hoppe rett inn i koden og øke vedlikeholdsgraden ytterligere.

Diverse ny funksjonalitet i nettsiden som fleksible grupper med rettigheter kan allerede sees i "Om oss"-siden, men den fulstendige funksjonaliteten sammen med et nytt vaktlistesystem skal klargjøres for utrulling til sommeren slik at neste semester får en ekstra god pangstart. Jonatan og Sebastian (sistnevnte er nå i Ledelsen) har også jobbet lenge med et køsystem for oversikt og reservasjoner av 3D-printere, som nærmer seg med stormskritt, og som vil støtte driften av Hackerspace ytterligere.

Noen la også kanskje merke til julenisse-temaet som var tilstede i eksamensperioden og frem til nyttår. Dette jobber blant annet vår Halvor Bjørstad med å videreutvikle for å få nettsidens design til å tilpasses diverse viktige sesonger og helligdager.

(Slik så den første, vakre versjon ut i juletidene 2018. Vi lover å teste på mobil til neste gang.)


I de siste månedene har medlemslistene til DevOps vært preget av panging, utveksklingsstudier, i tillegg til at to av våre medlemmer ble med i Ledelsen. På tross av at medlemslisten er halvvert fra 2017, har et vellykket våropptak sørget for nye motiverte sjeler som allerede er godt igang. Utsikten er positiv og en mindre gruppe danner fint grunnlag for et supert sosialt miljø, erfaringsutvekslinger og kreative arbeidskvelder.

I det nåværende semesteret har vi fokusert veldig mye på opplæring av nye medlemmer slik at vi har et godt utgangspunkt i videreutviklingen av nettsiden. Her er et eksempel på illustrasjon med søte ansikt - noe som har fått økende popularitet i DevOps sin opplæringsprosess:

 

Terje Jacobsson, en av de nye medlemmene tatt opp våren 2019, har følgende å si om sin erfaring i DevOps så langt:

Jeg er veldig glad for at jeg ble medlem av DevOps. Dette er først og fremst på grunn av det sosiale; en triveligere gjeng skal du nemlig lete lenge etter. Det settes også veldig pris på det vi gjør sammen utenom arbeidskveldene, selv om disse også er svært sosiale i seg selv.

I tillegg har jeg, etter bare noen få uker, fått mye nyttig kunnskap om Django, og om nett-utvikling generelt. Jeg ble kastet rett ut i Django fra første stund, og selv om jeg følte meg overveldet i begynnelsen, så kom jeg fort inn i det, på grunn av veldig god hjelp og veiledning. Alt i alt så er jeg storfornøyd med DevOps!

 

Andreas Opheim, også tatt opp i våren 2019, stiller som nestleder for DevOps i det nye styret, og tar over for Jonatan Engstad. Han har følgende å si så langt:

Jeg har blitt fort kjent med systemene som blir brukt i DevOps, takket være godt oppfølging og mye hjelp fra andre i DevOps. Jeg ble også valgt som nestleder i DevOps, med det har jeg fått litt innsyn i hvordan Hackerspace drives. Det har vært veldig lærerikt å være medlem i bare noen uker, jeg ser frem til flere semestre med Hackerspace og DevOps

Jeg har vært på noen sosiale begivenheter i Hackerspace, det var utrolig gøy. Når jeg er på vakt er det alltid kjekt å se hva prosjekter de andre på verkstedet jobber på. Alle er hjelpsomme når jeg trenger hjelp/tips til mine egne prosjekter. Jeg setter stor pris på at jeg fikk bli med i Hackerspace.


Det er mye spennende som skjer fremover i 2019, både for Hackerspace og for DevOps. Vi gleder oss veldig til å vise frem flere features som vi har på lager, og til de nye kule tingene vi skal skape.

Edvard Ødegaard, Leder for DevOps