Verkstedet er dessverre stengt i eksamenstiden. Vi vil åpne igjen i August. Kom gjerne tilbake da.
gitOps intro av Norsk Helsenett

gitOps intro av Norsk Helsenett

Dette arrangementet er åpent for alle studenter uavhengig av Hackerspace-medlemskap

Arrangementansvarlige: Carl Johan Gützkow,

event 19. april 2023

access_time 16:30 til 21:00

location_on Smia, Sentralbygg 2 (2. Etasje)

Hackerspace NTNU har gleden av å presentere gitOps intro. Et kurs som tar deg gjennom hvordan man kan sette opp et Kubernetes cluster som automatisk holder seg oppdatert til et repo.

GitOps er en metodikk for å provisjonere applikasjoner til en eller flere kubernetes klustre, og sørge for at applikasjonene alltid er i henhold til definisjonen i git. Dette betyr at ved enkle git commits av Kubernetes manifester, vil disse endringene gjennspeiles i klusteret etter et par minutter.

På grunn av et deklerativt oppsett er endringene alltid transparent, og endringshistorikken er enkel å ettergå. Siden det er klusteret som lytter på et git repo, vil det bety en sikrere modell enn vanlig push leveranse.

GitOps står sentralt i NHN sin leveransemodell der vi nå har bygget nordens største on-prem kubernetes kluster på en plattform fra VMWare.

I denne workshopen skal vi se på gitOps, og hvordan vi kan provisjonere vårt helt eget kluster fra et enkel git repo. Vi skal bygge en helt fungerende hjemmelabb med Gitea som git-repo, DroneCI som byggemekanisme, ArgoCD som gitOps operator, CertManager og NGINX som sertifikat usteder og nyancat som tjeneste. Om det blir tid ser vi på PiHole som lokal DNS tilbyder med mulighet for reklame sperre og forbedret personvern i eget hjem.

Det kreves ingen forkunnskaper om Kubernetes. Workshopen vil starte med en presentasjon av konseptene og teknologier som brukes av Norsk helsenett.


Krav til PC

Kubernetes
Linux
Fremmøtte må stille med et eget kubernetes kluster. Anbefalinger her kan være k3d om man har docker (WSL og Linux), multipass og microk8s om man har Mac.

kubectl
Linux/MacOSX/Windows
kubectl brukes for å kontakte klusteret. Lastes ned fra Kubernetes.io


Om kursholder

Jonas Bo Grimsgaard jobber i dag som Security Engineer hos Norsk helsenett. Han har jobbet der de siste 6 årene som full-stack utvikler, og har spesialisert seg på å sikker programvare utvikling av kritiske helseapplikasjoner. Jonas har alltid hatt interesse for data helt siden han fikk sin første i386 med Windows 3.11 installert, og han har jobbet som full-stack utvikler på dotnet de siste 10 årene.

I dag jobber Jonas med å integrere sikkerhet i arbeidsprosessen til utviklere, med fokus på kubernetes og sky teknologier. Og han står sterk i etableringen av Security Champion programmet til Norsk helsenett med fokus på sikkerhetsopplæring for hele organisasjonen.


Annen info om arrangementet

Det blir servert pizza på arrangementet. Husk å skrive inn hvilke allergier og matpreferanser du har i god tid før kurset. Dette gjøres på profilsiden din.
Logg inn med FEIDE for å kunne melde deg på

Du kan finne originalteksten her

Påmelding

Påmeldte: 12 / 20 (på venteliste: 0)

Logg inn for å melde deg på

Frist for påmelding er 18. april 2023 23:59

Frist for avmelding er 18. april 2023 23:59