Oculus Rift er et virtual-reality headset. Det finnes i flere versjoner, og Hackerspace har begge utviklerversjonene, og har bestillt forbrukerversjonen som har bedre tracking og bildekvelitet.

Innhold

Virtual Reality

Virtual reality (VR) eller virtuell virkelighet er at man lurer sansene til å tro at man er i en annen verden. I denne sammenhengen gjort hovedsakelig med et bilde som sporer hodebevegelser som rotasjon og posisjon, samt å deke synsfeltet med et 3D bilde.

Dette er ikke ny teknologi, men det er ikke før nå at teknologien har blitt kommet langt nok til å fungere overbevisende. Oculus Rift var en av de første til å introdusere fungerende VR-briller gjennom sin kickstarter, og har lenge vært synonymt med VR. I ettertid har flere konkurrenter kommet på banen, deriblant HTC Vive.

Koble til Oculus Rift

Plug in alle kablene.

Plug in Oculus “kameraet” og sett det oppå PC skjermen, eller en plass det kan spore bevegelsene dine. Dette er ikke nødvendig for at Oculus Riften skal fungere, men det gjør det mulig å bevege hodet i rommet i tillegg, som gir bedre innlevelse.

Det er mulig at PCen må omstartes med alt plugget i, men det er ikke alltid nødvendig.

Nå burde Riften fungere, og du kan prøve å kjøre spillet eller programmet du ønsker.

Testing

Gå inn på “Fungerende VR spill” mappen som ligger på skrivebordet.

Prøv å kjøre Windlands_DirectToRift.exe, eller et annet program som ligger i mappen.

Noen ganger driver Windlands å spinne rundt automatisk, det kan være at en tilkoblet kontroller forårsaker dette. Koble fra kontrollen og se om det hjelper.

Når spillet har startet, se på lyset på toppen av Oculus Riften. Hvis det ikke lyser, så er det noe galt, mulig den ikke er koblet inn riktig. Hvis den lyser oransje, så funker Oculus Riften, men ikke “kameraet” og posisjonssporingen. Lyser den blått så burde alt fungere.