boombox.jpg
Bluetooth boombox.

Helgeprosjekt: Bluetooth boombox

Ombygging av en bokhyllehøyttaler til å bli en frittstående strandhøyttaler som kan spille musikk like høyt og av nesten like god kvalitet som om den hadde vært koplet på et hjemmeanlegg.

Laget av: Øystein Sigholt

Antatt tidsbruk: 1 kveld

Innhold

Deler

  • 1 stk gammel bokhyllehøyttaler
  • TDA7492P 25W+25W Wireless Bluetooth 4.0 Audio Receiver Digital Amplifier Board
  • 14 stk AA batteri
  • Batteriholdere til AA batteri
  • Div. ledninger
  • Barrel jack adapter

Utførelse

Bluetooth/amplifier-kortet tåler opp til 24V, og jo høyere spenning jo høyere kan den spille. Jeg endte derfor opp med å lodde sammen nok batteriholdere i serie, og sette inn 14 AA-batterier. Dette resulterte i en supply som fullt oppladet hadde en spenning på 22-23V, noe som fungerte som bare det.

Ved å lodde batteripakken til en barrel-jack adapter kunne jeg kople bluetooth/amplifier-kortet til strøm og teste at telefonen kunne kople til.

Deretter var det bare å dra frem limpistolen og feste batteriholderne og kortet inne i høytaller-casen og feste på høyttallerelementene (2 stk i mitt tilfelle) til de to channelene som kortet ga ut.

På boardet er det to switcher som styrer hvor mye signalet forsterkes (aka. hvor høy lyd du får ut). Jo høyere spenning so har, jo mer kan amplifieren forsterke signalet, men med mer og mer støy. Med litt prøving og feiling fant jeg ut at switch 1 på og switch 2 av ga tilfredsstillende høy lyd uten tap av lydkvalitet på høyeste nivå.

switch.jpg
Gain mode switch

Til slutt var det bare å skru sammen høyttaleren igjen og nyte resultatet!

Resultat

Da jeg testet lydnivået inne på Hackerspace rommet ble det lagt merke til helt på andre siden av drivhuset, og det var umulig å snakke over høyeste lydnivå. Basert på enkle overslag skal høyttaleren vare minst et par timer med avspilling, men det har jeg ikke testet enda.

Lydkvaliteten var god, og bluetoothsignalet mer enn bra nok!